Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Besøksstatistikk og informasjonskapsler på helfo.no 

Helfo er behandlingsansvarlig for innhenting og bruk av personopplysninger som gjøres i forbindelse med drift og vedlikehold av helfo.no. Norsk Helsenett (NHN) er Helfos databehandler, og er leverandør av drift og vedlikehold av nettstedet.

Nettstatistikk

Helfo.no lagrer trafikk/besøksstatistikk for nettstedet. Statistikken viser hvor mye hvert enkelt område av nettstedet blir besøkt. Vi kan ikke spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Eksempler på informasjon som lagres, er antall besøkende på de ulike sidene, hvilke nettsteder de kommer fra, hvor lenge de er på nettsiden og hvilke nettlesere som brukes. Informasjonen som lagres, brukes slik at nettsidens tilbud og innhold stadig kan bli bedre og videreutvikles. Løsningen for besøksstatistikk anonymiserer brukerens IP-adresse.

Besøksstatistikken er tilgjengelig for redaksjonen til helfo.no og teknisk driftspersonell.

Hvis du likevel ikke ønsker at helfo.no skal samle inn anonyme data basert på ditt besøk, kan du melde deg av denne innsamlingen via Googles avmeldingstjeneste.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å forbedre våre tjenester.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. De aller fleste nettsider benytter slike informasjonskapsler.

Helfo.no benytter informasjonskapsler til å bedre din brukeropplevelse og samle inn statistikk. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere deg personlig.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er, og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Her er en liste over informasjonskapslene som benyttes på helfo.no:

Navn på info.kapsel Benyttes av Varighet Beskrivelse
SearchSession SharePoint Sesjon Microsoft Sharepoint informasjonskapsel for internt bruk.
WSS_FullScreenMode SharePoint Sesjon Brukes av Sharepoint til å lagre hvis en side vises i fullskjermsmodus.
_ga (2) Google Universal Analytics og Hotjar 2 år Brukes av Universal Analytics for å skille mellom brukere.
gat_UA-5789131-1 Google Universal Analytics 10 minutter Brukes for å strupe antall forespørsler, begrense innsamling av av data på høyt trafikkerte områder.
_gat_system Google Universal Analytics  1 minutt Brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden. 
_gid Google Universal Analytics  Ett døgn Brukes til å samle inn informasjon om hvordan besøkende bruker nettsiden.
_hjIncludedInSample Hotjar Sesjon Brukes av Hotjar for å se om en besøkende er inkludert i utvalget som brukes til å generere uttrekk. ​
nmstat Siteimprove 9 måneder Siteimprove Analytics-informasjonskapselen inneholder en tilfeldig generert ID som brukes til å gjenkjenne nettleseren når en besøkende leser en side. Denne inneholder ingen personlige opplysninger og brukes bare til webanalyse.
siteimproveses Siteimprove Sesjon Brukes til å spore hvilke sider en besøkende ser på under et besøk på nettstedet.
__cfduid Siteimprove Ett år Brukes for å identifisere pålitelig nettrafikk. Kapslen er levert av CloudFlare-tjenesten. Den bruker ikke noen bruker-id i webapplikasjonen, og  lagrer heller ingen personidentifiserbar informasjon.
_gcl_au HotJar 3 måneder Brukes av Google AdSense for å teste ut annonseringseffektivitet på tvers av nettsteder som bruker deres tjenester.

Søk

Helfo lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter ved søk på nettstedet.

Formålet med dette er å øke brukervennligheten på nettstedet. Bruksmønsteret for søk lagres anonymt. Søkeordene lagres og kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som IP-adressene.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å ivareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern. Den berettigede interessen er å få tjenester på nettsiden til å fungere.

«Fant du det du lette etter?» - tilbakemeldingsfunksjon

Nederst i noen av artiklene på nettstedet finner du en funksjon der du kan gi tilbakemelding om du fant informasjonen du lette etter, eller ikke. Vi bruker tilbakemeldingen til å forbedre innholdet på nettstedet. Bruker du denne funksjonen, lagres din tilbakemelding og tidspunktet du sendte den inn anonymt i vår database.

Behandlingsgrunnlaget for dette er personvernforordningen artikkel 6 nr. 1 f, som tillater oss å behandle opplysninger som er nødvendig for å vareta en berettiget interesse som veier tyngre enn hensynet til den enkeltes personvern.

Først publisert: 21.02.2019 Siste faglige endring: 25.02.2020 Se tidligere versjoner