Rekrutteringsprosessen i Helfo

Slik søker du jobb i Helfo
Alle våre ledige stillinger kunngjøres offentlig, og vi kan derfor ikke ta imot en åpen søknad fra deg. Når du skal søke på en ledig stilling i Helfo, anbefaler vi deg å ha med dette i søknadsteksten: - din motivasjon for å søke stillingen - relevant utdanning og erfaring - hva du særlig kan bidra med i den aktuelle stillingen
Dette ser vi etter
Vi utlyser et bredt spekter av stillinger hvert år og har både behov for nyutdannede og søkere med lang erfaring innenfor våre fagfelt. I Helfo mener vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik kompetanse og livserfaring bidrar til at vi løser samfunnsoppdraget på en bedre måte. Vi oppfordrer derfor alle til å søke jobb hos oss uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Våre lokaler er universelt utformet, og vi legger forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne. Du er også velkommen til å søke selv om du ikke kan vise til en sammenhengende yrkeskarriere. Vi ønsker deg velkommen som jobbsøker i Helfo!

Vedlegg til søknad
Vi ønsker at du laster opp relevante attester, vitnemål og eventuelt din egen CV. I tillegg ønsker vi at du sender oss en lenke til din side i vitnemalsportalen.no . Når du søker på en stilling i Helfo, får du umiddelbart en e-post som bekrefter at vi har mottatt søknaden din.
Valg av kandidater og intervjuprosess
Når søknadsfristen er utløpt, vurderer vi søknadene i forhold til kvalifikasjonskravene i kunngjøringsteksten. Senest 14 dager fra søknadsfristens utløp blir aktuelle kandidater til stillingen invitert til førstegangsintervju. Som statlig virksomhet følger vi kvalifikasjonsprinsippet i utvelgelsesprosessen, for å sikre en likeverdig vurdering av alle søkere. I de tilfeller hvor vi har mange kvalifiserte søkere, vil de beste av disse innkalles til intervju. Dersom du ikke fyller de angitte minimumskrav til stillingen, kan vi dessverre ikke vurdere deg som aktuell videre i rekrutteringsprosessen. Rekrutteringsprosesser i Helfo består normalt av to intervjurunder. Grundig referansesjekk og verifisering av attester og vitnemål er også en viktig del av prosessen.

Beslutning om ansettelse og skriftlig tilbud
Etter at vi har gjennomført intervjuer og referansesjekker sender lederen som rekrutterer en innstilling til vårt ansettelsesråd, med en begrunnet rangering av de aktuelle søkerne. Ansettelsesrådet fatter vedtak om ansettelser, og her er både arbeidstakerne og arbeidsgiveren representert. Etter behandling i ansettelsesrådet sender vi et skriftlig jobbtilbud til søkeren som er innstilt som nummer én. Dersom søkeren tar imot tilbudet, undertegner begge parter en arbeidsavtale.
Når stillingen er besatt og utvidet søkerliste
Alle søkere får beskjed når stillingen er besatt, med informasjon om hvem som er ansatt i stillingen. Som søker kan du få tilgang til den utvidede søkerlisten med opplysninger om alle søkernes navn, alder, stilling/yrkestittel og bosteds- eller arbeidskommune. Du henter selv søkerlisten i din profil i Webcruiter. Som søker kan du be om å unnta dine opplysninger (som f.eks. navn) fra den offentlige søkerlisten. Du må begrunne ditt ønske om unntak. Vi vurderer begrunnelsen og kontakter deg dersom ønsket ditt ikke blir innvilget.