Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Tjenesteportalen for helseaktører

Tjenesteportalen for helseaktører er en sikker nettportal hvor flere tjenester fra Helsedirektoratet og Helfo er tilgjengelig for deg som er helseaktør.

I tjenesteportalen finner du disse tjenestene fra Helfo:

  • Blåreseptsøknad (for leger): Søk om individuell stønad på vegne av pasient. Sjekk om pasienten har vedtak fra før.
  • Blåreseptvedtak (for apotek, bandasjister og kliniske ernæringsfysiologer): Søk etter vedtak fra Helfo om legemidler og næringsmidler.
  • Oppgjør med Helfo: Utbetalingsoversikt. Last opp filer med refusjonskrav, eller registrer refusjonskrav manuelt. Praksisinformasjon.

Innlogging

Tjenesteportalen er tilgjengelig både for deg som er tilknyttet Helsenettet, og for deg som ikke er det.

Er du logget på Helsenettet? Logg på tjenesteportalen via Helsenettet: https://portal.helsedirektoratet.no

Er du ikke logget på Helsenettet? Logg på tjenesteportalen utenfor Helsenettet: https://internett-portal.helsedirektoratet.no

Teknisk informasjon

Pålogging gjennom HelseID

Tilgang til tjenester i portalen krever at du logger deg på gjennom HelseID, hvor du kan velge å logge deg på med Buypass, Commfides eller BankID med sikkerhetsnivå 4. Tjenester med lavere sikkerhetsnivå enn 4, eksempelvis MinID, vil ikke kunne benyttes.

For ansatte hos bandasjist og apotek som ikke har rollene provisorfarmasøyt, reseptarfarmasøyt, apotektekniker eller klinisk ernæringsfysiolog i Helsepersonellregisteret, må daglig leder for bandasjistforretningen eller apoteket gi tilgang til denne tjenesten for den enkelte ansatte. Daglig leder må gå inn på https://www.altinn.no/ og logge seg inn, og gi de ansatte som skal ha det, tilgang til enkelttjenesten  «Vedtaksøk blåresept».

Her finner du brukerveiledning for hvordan delegere tilgang til enkelttjenester fra Altinn.

I denne videoen ser du hvordan du delegerer rettigheter i Altinn.

Nyere nettlesere

Tjenestene i portalen er tilrettelagt for nyere nettlesere, og kan brukes med Safari 10.1, Microsoft Edge 15, Google Chrome 37, Firefox 31 og Opera 54 eller nyere. Dersom du benytter en eldre nettleser, ber vi om at du av sikkerhetshensyn oppgraderer til en nyere versjon for bruk av tjenestene.

Innsyn og logging

Oppslag i tjenester som inneholder personinformasjon, vil logges i samsvar med krav om innsynslogging. For øvrig genererer portalen og de enkelte tjenestene anonymiserte trafikkdata og teknisk logginformasjon ved eventuelle feilsituasjoner.

Les mer om tjenestene

Ytterligere informasjon om portalen og blåreseptsøknaden kan du lese på siden "Ny søknadsløsning for individuell stønad på blå resept". Der finner du detaljer om fordelene ved å benytte tjenesten, bakgrunnen for portalen og teknisk dokumentasjon. På siden "Slik sender helseaktør inn refusjonskrav" kan du lese mer om oppgjørsløsningen for de ulike helseaktørgruppene.

Her kan du lese mer om tjenesten praksisinformasjon.

Du kan se en introduksjon til løsningen for søknad om blåresept i videoen under.

Privatpersoner

Tjenesteportalen er for helseaktører. Du som er privatperson, kan gå til helsenorge.no for å finne selvbetjeningsløsninger og informasjon om dine rettigheter.

Først publisert: 04.12.2020 Siste faglige endring: 04.01.2022 Se tidligere versjoner