Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Ny direktør i Helfo

Bilde av Øistein Brinck

Øistein Brinck blir ny direktør i Helfo. Foto: Lars Brinck

Først publisert: 28.06.2023 Siste faglige endring: 28.06.2023

Øistein Brinck er ansatt i stillingen som ny direktør i Helfo.

Artikkelen er 298 dager gammel, informasjonen kan være utdatert.

Øistein Brinck (47) kommer fra stillingen som prosjektleder for delingen av Vestfold og Telemark fylkeskommune. Denne stillingen har han hatt siden mars 2022. Forut for dette var han direktør i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Brinck tiltrer stillingen hos Helfo 1. februar 2024, når nåværende direktør Jan Mathisen slutter etter maksgrensen på to åremålsperioder.

Det er Helsedirektoratet som ansetter direktør i Helfo.

– Dette er en lederstilling for en av forvaltningens viktigste institusjoner – og er en organisasjon som mange av oss er i kontakt med om alt fra fastlegebytte til frikort. Jeg er derfor veldig glad for at vi nok en gang har fått en høyt kvalifisert og god leder i denne jobben, sier Olav Valen Slåttebrekk, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet.

Ser frem til å begynne i stillingen

– Jeg ser veldig frem til å starte i Helfo. Årsaken til at jeg søkte på nettopp denne stillingen er Helfos viktige samfunnsoppdrag overfor helseaktører og innbyggere. Det å få muligheten til å forvalte en av de absolutt viktigste bærebjelkene i vårt samfunn, altså folketrygden, og bidra til å videreutvikle Helfos tjenester, motiverer meg stort, sier Brinck og fortsetter;

– Jeg gleder meg spesielt til å bli kjent med Helfos dyktige medarbeidere og samarbeidspartnere. 

Øistein Brinck er bosatt i Tønsberg og har lang erfaring fra lederstillinger i statlige og kommunale virksomheter. Dette inkluderer Porsgrunn kommune, Kongsberg kommune og Drammen kommune samt Forsvaret og NAV.