Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Helfo opphever antallsbegrensning for stomi-brukere

Først publisert: 13.10.2020 Sist faglig oppdatert: 21.10.2020

1. januar innførte Helfo antallsbegrensning på noe forbruksmateriell for stomi-brukere. Antallsbegrensningene for geldannende granulat, kleberfjerner i spray og plateforlenger blir opphevet fra 1. november 2020.

– Bakgrunnen for dette er en utilsiktet effekt for de brukerne av stomiutstyr som trenger mer enn 4000 enheter av geldannende granulat, 80 kleberfjerner i spray og 1000 plateforlengere i året, forteller seksjonssjef Ida Marie Andrén i Helfo.

– Helfo har evaluert antallsbegrensninger som ble innført fra 1. januar i år. Dette har vi gjort i dialog med brukerorganisasjonene og fagpersoner på området, sier Andrén.

Helfo understreker at det ikke er innført begrensinger i produkttypene som ansees som hovedprodukter for personer med stomi.

Brukere som har hatt utlegg fra 1. januar fram til 1. november 2020, kan få refundert det utlegget de har hatt av Helfo dersom de sender inn kvittering. På helsenorge.no finnes mer informasjon om hvordan man går frem for å få dekket utlegg til geldannende granulat,  kleberfjerner i spray og plateforlenger. 

På helsenorge.no finnes det informasjon om disse ordningene på siden om refusjon av utgifter til medisinsk forbruksmateriell på blå resept.