Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Helfo lanserer nye nettsider

Først publisert: 02.05.2019 Sist faglig oppdatert: 02.05.2019

Torsdag 2. mai 2019 lanserer Helfo en ny utgave av nettstedet helfo.no. Den nye digitale plattformen for behandlere og andre helseaktører inneholder forbedringer og nye muligheter som vil forenkle kontakten med Helfo.

Den nye løsningen skal gi bedre brukeropplevelse ved hjelp av blant annet

  • nytt, forbedret søk
  • enklere navigasjon
  • informasjon spesielt tilpasset ulike helseaktørgrupper og bedre veiledning for bruk av eksisterende og planlagte tjenester

Skal lede innbyggerne riktig

– Et av de største problemene med dagens helfo.no er at veldig mange av besøkene er fra privatpersoner som har behov for Helfos informasjon på helsenorge.no, sier avdelingsdirektør Annemette Gustavsen i Helfo kommunikasjon. 

– En viktig forbedring i den nye løsningen er at vi på en bedre måte leder privatpersoner fra helfo.no til helsenorge.no og riktig tjeneste, – via navigasjon og søk.  

Grundig testing

For at vi skulle være trygge på at Helfos brukergruppene skal finne det de har behov for på helfo.no og helsenorge.no, er både konsept, navigasjon, internsøk og veier over til helsenorge.no grundig testet.

–  Tilbakemeldingene viser at brukergruppene liker de nye nettsidene og  raskere finner fram til det de trenger. Vi vil kontinuerlig forbedre både innhold og tjenester på vårt nettsted framover. Derfor setter vi stor pris på tilbakemeldinger og forslag til forbedringer, sier Gustavsen.

Ny plattform – nye muligheter

Nye helfo.no er bygget på en ny teknisk plattform med bedre funksjonalitet og nye utviklingsmuligheter. I løpet av juli 2019 vil alt innholdet være tilgjengelig via en såkalt API-løsning, slik at det kan gjenbrukes på eksterne nettsteder, systemer eller applikasjoner. 

Nye helfo.no er laget slik at det skal være lett å integrere nye tjenester for helseaktører i navigasjonen.