Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Frikortet for helsetjenester blir digitalt

Først publisert: 07.04.2021 Sist faglig oppdatert: 07.04.2021

PRESSEMELDING: I april 2021 slutter Helfo å sende frikortet i posten til innbyggere som tidligere har logget seg på helsenorge.no eller som har digital postkasse.

Innbyggere som oppnår frikort, blir varslet per SMS eller e-post, slik at de enkelt kan logge seg inn på tjenesten Frikort og egenandeler på helsenorge.no. Her finner de også vedtaksbrevet.

Brukere som verken har registrert seg på helsenorge.no eller har digital postkasse (Digipost eller e-Boks) vil fortsatt motta frikortet på papir. Dette gjelder 20 prosent av innbyggerne som oppnår frikort.

Tjenesten Frikort og egenandeler på helsenorge.no har over tid blitt forbedret. I dag trenger de færreste å vise frikortet sitt, fordi behandlere og apotek bruker frikortspørringen for å undersøke om innbygger har oppnådd frikort. 

De som trenger å vise frikort kan hente frem frikortet på mobilen og vise til behandler. Det er også mulig å ta skjermdump av det digitale frikortet, eller skrive ut vedtaksbrevet. 

Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Med frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. 

Hensikten med frikortordningene er å sette et maksimalt beløp for hvor mye hver enkelt innbygger skal betale i egenandeler i løpet av et kalenderår.

Pressekontakt i Helsedirektoratet

Eventuelle spørsmål og henvendelser rettes til Helsedirektoratets pressevakt: 400 33 431 eller presse@helsedir.no.