Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Else Jorunn Saga er Helfos nye kommunikasjonsdirektør

Først publisert: 24.08.2021 Sist faglig oppdatert: 24.08.2021

PRESSEMELDING: Else Jorunn Saga er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Helfo.

1. oktober starter Else Jorunn Saga (52) som ny kommunikasjonsdirektør i Helfo, som er Helsedirektoratets ytre etat. Arbeidsstedet er i Tønsberg.

Til Helfo kommer hun fra seks år som pasient- og brukerombud i Telemark. Før det var hun kommunikasjonssjef ved Sykehuset Telemark i tre og et halvt år. Etter utdannelse ved Universitetet og Norsk journalisthøgskole var hun ansatt i NRK Telemark i 16 år.

Hun bor i Porsgrunn og er glad i å reise med tog, noe hun tar med seg inn i hverdagen som togpendler mellom Porsgrunn og den nye jobben i Tønsberg.

– Jeg gleder meg veldig til nye oppgaver og nye utfordringer i Helfo, som er en flott, kompetent og profesjonell organisasjon. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av Helfo. Det blir et fint sted å jobbe, sier Else Jorunn Saga.

Direktør Jørgen Sætre i Helfo kommunikasjon og servicetjenester ser fram til å få med Else Jorunn Saga på laget.

– Med sin lange erfaring, både fra media, som kommunikasjonssjef ved sykehus og som pasient- og brukerombud, er hun godt rustet til å lede kommunikasjonsarbeidet i Helfo. Helfo har store ansvarsområder på helsetjenesteområdet, og god informasjon til befolkningen og til helseaktører er derfor veldig viktig. Vi gleder oss til hun begynner hos oss 1. oktober, sier Jørgen Sætre.

Om Helfo

Helfo er Helsedirektoratets ytre etat. Helfos samfunnsoppdrag er å ivareta rettighetene til helseaktører og privatpersoner og å gi informasjon og veiledning om helsetjenester. Helfo forvalter årlig om lag 36 milliarder kroner. Dette omfatter oppgjør fra folketrygden til behandlere, leverandører og tjenesteytere, samt individuell refusjon av privatpersoners utgifter til blant annet legemidler, tannhelse og helsetjenester i utlandet.

Helfo jobber for å gjøre hverdagen enklere for helseaktører og privatpersoner gjennom tilgjengelige, likeverdige og effektive helsetjenester. Helfo er i en omstillingsprosess for å møte stadig raskere endringer i samfunnet og økte forventninger om brukertilpassede, digitale tjenester. Regjeringen har besluttet at Helfo fra 2021 skal ha kontorer i Tønsberg, Fredrikstad, Sola, Ørsta, Mo i Rana og Kirkenes.

Mer informasjon:

Jørgen Sætre, direktør i Helfo kommunikasjon og servicetjenester: 905 69 914

Else Jorunn Saga kan treffes på telefon 916 44 055.