Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Øvingsmiljø for Blåreseptsøknad

Du kan bruke øvingsmiljøet til å bli kjent med løsningen. Du kan også benytte det dersom du for eksempel har behov for å demonstrere eller undervise i bruk av løsningen.

Du finner øvingsmiljøet her: https://portal.qa.helsedirektoratet.no/  (lenken åpnes i ny fane).

Trykk "Logg inn" og velg deretter "Blåreseptsøknad".

Bruk alltid fiktive testpersoner

Du som bruker løsningen har ansvar for at du du bare bruker fiktive leger og pasienter i øvingsmiljøet.  Disse må aldri brukes i den virkelige søknadsløsningen.

Testpersonene du kan bruke, finner du på Norsk Helsenett SF - Meldingsvalidator - Test og godkjenning (nhn.no). Dokumentet med testleger og testpasienter ligger helt nederst på siden, under overskriver "Andre ressurser, og heter "Oversikt over testaktører".

Søknadsløsningen forbedres kontinuerlig. Har du innspill til forbedringer eller oppdager feil mens du prøver ut løsningen, kan du melde fra om disse ved å sende e-post til: blaareseptForvaltning@helsedir.no

Om øvingsmiljøet

Om pasienten du bruker for å teste har to eller flere vedtak allerede, betyr det at andre også har testet på denne pasienten med samme legemiddel. Dette har ingen betydning for muligheten til å teste med denne pasienten. Klikk "Jeg vil likevel søke", så kommer du videre i søknadsprosessen.

Dette er også Helfos øvingsmiljø for tilpasning av skjemaer. Løsningen kan derfor avvike litt fra den reelle Blåreseptsøknad i tjenesteportalen.

Først publisert: 04.12.2023 Siste faglige endring: 30.04.2021 Se tidligere versjoner