Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Varsling av fristbrudd i Fristbruddportalen

Pasientens opprinnelige behandlingssted skal varsle fristbrudd i Fristbruddportalen.

Tilbakemelding om resultat av fristbrudd

Fristbruddportalen sender en automatisk generert e-post til den som har varslet fristbruddet, om at pasientens sak er oppdatert. Systemet benytter den e-postadressen det opprinnelige behandlingsstedet har registrert i fristbruddvarselet.

Følgende resultater er mulige:

  • Pasienten aksepterer tilbudet fra Helfo. Det opprinnelige behandlingsstedet kan se i pasientens sak at pasient er i behandling via Helfo, og pasienten må strykes fra ventelisten.
  • Pasienten takker nei til tilbudet fra Helfo. Det opprinnelige behandlingsstedet kan se at pasientens sak er stoppet, og pasienten blir stående på venteliste.
  • Helfo finner ikke behandlingstilbud. Helfo vil ta kontakt med det opprinnelige behandlingsstedet for å informere om dette, og undersøke når pasienten kan få time ved det opprinnelige behandlingsstedet. Det opprinnelige behandlingsstedet kan se at pasientens sak er stoppet, og pasienten blir stående på venteliste.
  • Det opprinnelige behandlingsstedet klarer likevel å tilby pasienten helsehjelp. Hvis det opprinnelige behandlingsstedet finner en time, skal Helfo kontaktes umiddelbart på telefon 960 96 533. Helfo kontakter deretter pasienten med tilbudet, og pasienten står fritt til å velge mellom tilbudet Helfo har skaffet og tilbudet fra det opprinnelige behandlingsstedet.

Først publisert: 08.02.2019 Sist faglig oppdatert: 08.06.2022 Se tidligere versjoner