Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Tjenesteportal for helseaktører

Tjenesteportalen for helseaktører er en sikker nettportal hvor flere tjenester fra Helsedirektoratet og Helfo er tilgjengelig for deg som er helseaktør.

I tjenesteportalen finner du disse tjenestene fra Helfo:

  • Blåreseptsøknad (for leger): Søk om individuell stønad på vegne av pasient. Sjekk om pasienten har vedtak fra før.
  • Blåreseptvedtak (for apotek): Søk etter vedtak fra Helfo om legemidler og næringsmidler.
  • Oppgjør med Helfo: Utbetalingsoversikt. Last opp filer med refusjonskrav, eller registrer refusjonskrav manuelt.

Innlogging

Tjenesteportalen er tilgjengelig både for deg som er tilknyttet Helsenettet, og for deg som ikke er det.

Er du tilknyttet Helsenettet? Logg på tjenesteportalen via Helsenettet: https://portal.helsedirektoratet.no

Er du ikke tilknyttet Helsenettet? Logg på tjenesteportalen utenfor Helsenettet: https://internett-portal.helsedirektoratet.no

Teknisk informasjon

Pålogging gjennom HelseID

Tilgang til tjenester i portalen krever at du logger deg på gjennom HelseID, hvor du kan velge å logge deg på med Buypass, Commfides eller BankID med sikkerhetsnivå 4. Tjenester med lavere sikkerhetsnivå enn 4, eksempelvis MinID, vil ikke kunne benyttes.

Nyere nettlesere

Tjenestene i portalen er tilrettelagt for nyere nettlesere, og kan brukes med Internet Explorer 11, Safari 10.1, Microsoft Edge 15, Google Chrome 37, Firefox 31 og Opera 54 eller nyere. Dersom du benytter en eldre nettleser, ber vi om at du av sikkerhetshensyn oppgraderer til en nyere versjon for bruk av tjenestene.

Innsyn og logging

Oppslag i tjenester som inneholder personinformasjon, vil logges i samsvar med krav om innsynslogging. For øvrig genererer portalen og de enkelte tjenestene anonymiserte trafikkdata og teknisk logginformasjon ved eventuelle feilsituasjoner.

Les mer om tjenesten

Ytterligere informasjon om portalen og blåreseptsøknaden kan du lese på siden "Ny søknadsløsning for individuell stønad på blå resept". Der finner du detaljer om fordelene ved å benytte tjenesten, bakgrunnen for portalen og teknisk dokumentasjon. På siden "Slik sender helseaktør inn refusjonskrav" kan du lese mer om oppgjørsløsningen for de ulike helseaktørgruppene.

Du kan se en introduksjon til løsningen for søknad om blåresept i videoen under.

Privatpersoner

Tjenesteportalen er for helseaktører. Du som er privatperson, kan gå til helsenorge.no for å finne selvbetjeningsløsninger og informasjon om dine rettigheter.

Først publisert: 04.12.2020 Sist faglig oppdatert: 23.02.2021 Se tidligere versjoner