Du benytter en nettleser vi ikke støtter. Se informasjon om nettlesere

Slik inngår eller endrer logoped og audiopedagog avtale om direkteoppgjør

På denne siden finner du som er logoped eller audiopedagog, veiledning om hvordan du inngår eller endrer avtale om direkteoppgjør med Helfo og registrerer eller endrer praksisopplysninger.

3. Praksisinformasjon

Før du kan sende refusjonskrav til Helfo, må du registrere praksisopplysninger og inngå avtale om direkte oppgjør.  

Første gang du skal inngå avtale med Helfo, må du gjøre dette i Altinn. Her må du også laste opp dokumentasjon på din kompetanse.  

Når Helfo har bekreftet at kompetansen din er registrert, går du inn i tjenesten praksisinformasjon og registrerer praksisopplysningene dine.  

Hvis du har flere praksiser, må du registrere hver enkelt praksis. 

Helfo vil på sikt vise oversikt over behandlere som har direkte oppgjør med Helfo på helsenorge.no for pasientene. Når du registrerer praksisen ber vi deg derfor om å søke opp og legge til organisasjonsnavn/-nummer for praksisstedet der pasienten skal få behandlingen. Hvis du bare har ambulerende tjeneste, kan du selv velge om din adresse skal vises på helsenorge.no.  

Vi ber deg registrere personlig e-postadresse og gi samtykke til Helfo og eventuelt Helsedirektoratet sin bruk av denne. 

Når du har fullført registreringen, vil du i praksisoversikten finne status for praksisen. Statusen blir oppdatert gjennom en automatisk prosess. 

Tjenesten praksisinformasjon finner du under flisen «Oppgjør med Helfo» i Tjenesteportal for helseaktør. Dersom du er på Helsenettet benytter du denne adressen: https://portal.helsedirektoratet.no

Du kan også lese mer om tjenesten i artikkelen "Tjenesten Praksisinformasjon"

Pålogging gjennom HelseID 

Tilgang til tjenester i portalen krever at du logger deg på gjennom HelseID, hvor du kan velge å logge deg på med Buypass, Commfides eller BankID med sikkerhetsnivå 4. Tjenester med lavere sikkerhetsnivå enn 4, eksempelvis MinID, vil ikke kunne benyttes. 

Nyere nettlesere 

Tjenestene i portalen er tilrettelagt for nyere nettlesere, og kan brukes med Safari 10.1, Microsoft Edge 15, Google Chrome 37, Firefox 31 og Opera 54 eller nyere. Dersom du benytter en eldre nettleser, ber vi om at du av sikkerhetshensyn oppgraderer til en nyere versjon for bruk av tjenestene.

Endre bankkontonummer eller kontaktinformasjon

Dersom du skal endre bankkontonummer eller kontaktinformasjon for en eksisterende avtale, gjør du det i tjenesten Praksisinformasjon.  

Først publisert: 07.02.2019 Sist faglig oppdatert: 24.04.2023 Se tidligere versjoner