Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold

Kontakt

Frikorttelefonen: 815 70 050

Sjekk dine egenandeler på Helsenorge.no

​Du får registrert egenandeler for blant annet medisiner kjøpt på blå resept. (Foto: Morten Rakke, HELFO)

22.02.2012  |  Den nye tjenesten Mine egenandeler gir deg oversikt over registrerte egenandeler og utbetalte refusjonsbeløp. Dette gir bedre oversikt og større forutsigbarhet for når du får frikort for helsetjenester.

​Mine egenandeler gir oversikt over egenandeler som gjelder for frikort for helsetjenester egenandelstak 1. Dette gjelder egenandeler hos lege, psykolog, i poliklinikk, røntgeninstitutt, pasientreiser og for medisiner på blå resept. Tjenesten dekker ikke frikort egenandelstak 2.

Dette er den sjette selvbetjeningsløsningen på portalen Helsenorge.no. Tjenester som allerede fins i samme portal er Mine vaksiner, Min fastlege, Mine resepter, Meld bivirkninger og bestilling av helsetrygdkort.

– Innføring av selvbetjeningsløsninger er et viktig bidrag for å gjøre informasjon mer tilgjengelig for brukerne. Løsningen vil forenkle brukerens hverdag og dialogen med helsetjenesten, sier  helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

I juni 2010 ble frikortordningen endret slik at alle får frikortet automatisk sendt i posten når egenandelstaket er nådd. Slik sikres alle frikort når de har krav på det uten at man selv må søke. Med den nye tjenesten kan man i tillegg følge med på sine egenandeler og utbetalte refusjonsbeløp på nett.

På grunn av helseopplysningene i selvbetjeningsløsningen er tilgangen til tjenesten satt til sikkerhetsnivå 4. Dette innebærer at man må ha et smartkort for å logge seg på.

Sist oppdatert: 22.02.2012
Send melding til sideansvarlig: Redaksjonen


Copyright 2014 HELFO | Kontakt